Digitaalinen maailma

Jos yritystäsi ei löydy verkosta, sitä ei ole.

Näin se vain on! Nykyajan digitalisoituneessa maailmassa, jossa suuri osa tiedosta hankitaan sähköisiä reittejä hyödyntäen, on hyvät nettisivut välttämättömyys.

Toimiva nettisivu tulee olla jokaisella yrityksellä, vaikka sen ensisijainen tarkoitus ei olisikaan hankkia uusia asiakkaita.

Nettisivujen rakentaminen tai parantelu

Nettisivun tarkoitus on nykypäivänä kuin liiketila ennen internetiä: Hyvä, siisti, keskeisellä paikalla ja houkuttelevalla näyteikkunalla.

Joskus pienillä muutoksilla voi parantaa jo olemassa olevaa nettisivua. Silloin käydään sivut ja niiden toimivuus läpi erilaisten testien kautta ja tehdään mahdollisia korjauksia.
Laitetaanko asiat kuntoon?

Hakukoneoptimointi (SEO)

Sinun tulee olla monikanavaisesti läsnä digi-maailmassa tavoittaaksesi kohderyhmäsi. Tarvitaan bittiavaruuden kaiken valtavan digitaalisen tiedon massasta erottumista ja se tapahtuu hakukoneoptimoinnin keinoin. Tunnetuin ja käytetyin hakukonepalvelu on Google.

Mitä pitää ottaa huomioon hakukoneoptimoinnissa?

Oikeilla sana- ja termivalinnoilla, jotka on sujuvasti ja optimoidusti linkitetty Googleen, teet itsesi helposti löydettäväksi ja näkyväksi oikeille ihmisille.

Sivuston latausnopeutta pidetään erittäin tärkeänä.
Voit testata omaa nettisivun latausnopeutta tästä.

Muutama vinkki sivun nopeuden parantamiseen:

  • Varmista, että palvelin on riittävän tehokas sivustollesi.
  • Kuvat tulee pakata mahdollisimman pieneen kokoon, kuitenkin huomioiden hyvän laadun säilyttäminen.
  • Valokuvien nimeämisen pitää olla informatiivista, relevanttia sekä ilman ääkkösiä ja numeroita.
  • ALT- tekstiattribuutti näytetään silloin kun itse kuva ei näy lukijalle. Tällä otetaan huomioon myös näkövammaiset henkilöt! 
  • Tekstille ja  kuville luodaan sivustokartta, että Google osaa lukea paremmin sivustoasi.

Sosiaalinen media (some)

on ottanut viime vuosina valtavasti jalansijaa myös yritysviestinnän ja markkinoinnin näkökulmasta. “Somen” tulisikin olla yksi arkipäiväinen osa jokaisen nykyaikaisen yrityksen strategista toimintaa. Sen lisäksi, että digi-maailman kanavissa on helppoa ja tehokasta tavoittaa valtava joukko ihmisiä, on se myös yksi edullisimpia tapoja saada näkyvyyttä.
Sosiaalisen median kanavissa voidaan keskustella interaktiivisesti, toisin kuin perinteisen median kautta.

Perinteisen median käytölle on kuitenkin edelleen aikansa ja paikkansa, katso lisää.