Painotuotteiden suunnittelu

Graafinen suunnittelu/ Visuaalinen ilme | Tunnukset | Painotuotteiden suunnittelu

Ymmärrys koosta ja näkyvyydestä on kaikkein tärkein asia painotuotteiden suunnittelussa

Vaikka uuden ajan- ja sosiaalinen media on noussut tärkeäksi yritysten viestintä- ja markkinointikanavaksi, on printtimedia yhä tärkeä osa näkyvyyttä ja sitä kautta voidaan tavoittaa monia tärkeitä sidosryhmiä. Sosiaalisen median tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, mutta edelleen olennaisia kanavia ovat lisäksi perinteiset keinot; lehtimainonta, radio, tv. Sosiaalinen media on keskusteluareena, perinteinen media taas yksisuuntaisempaa informointia ja viestintää. Se on kuitenkin paljon henkilökohtaisempaa ja persoonallisempaa.

Sen lisäksi, että ihminen on hyvin visuaalinen olento, on ihminen myös altis muunlaisille aistikokemuksille. Lehden kädessä voi tuntea, sen voi jopa haistaa. Kaikki lähtien materiaalin (esimerkiksi paperin) rakenteen ja laadun tuntemisesta vaikuttaa saatuun kokemukseen ja vaikutelmaan. Ihminen kokee tunteita erilaisten aistimusten ja tuntemusten kautta. 

Ammattilaisen käsissä painotuotteiden suunnittelu on tyylikäs ja taitto kirjapainoa varten teknisesti oikealla tavalla tehty.

Voi olla ihan mitä vain, alla on muutama esimerkki

Flayerit ja esitteet

eli ns. lentolehtiset ovat suppeampi ja edullinen keino mainostaa ja tiedottaa. Flyereita voidaan jakaa erilaisissa tilaisuuksissa, postittaa tai antaa suoraan esimerkiksi halukkaille ohikulkijoille.
Vaalimainonassa on edellen erittäin suosittu tuote.

Tuotekuvastot, lehdet ja kirjat

Näillä vahvistat yritysimagoasi sekä kerrot palveluistasi ja tuotteistasi kuvin ja yksityiskohtaisemmin tiedoin. Oman lehden tai kirjan taitto käy kätevämmin ammattilaisen käsissä.

Julisteet

Juliste mielletään ensimmäisenä seinälle kiinnitettäväksi mainos- tai informaatioviestiksi. Se voi yhtä hyvin olla lisäämässä näkyvyyttä tai houkuttelemassa mainostelineessä.

Käyntikortit

Jokaiselta yrittäjältä tulisi aina löytyä tällainen takataskustaan.

Roll-up

Pienet, isot ja vielä isommat kätevät kasaan menevat ja mukana kulkevat roll-upit ovat mainio mainosratkaisu.

Ja kaikkea muuta kivaa!

Kynät, pullotelineet, kyltit, kassit, nimilaput, henkilöstökortit, tarrat, rintanapit…